luni, 25 februarie 2008

2001 "OAMENII GROTELOR"













8 comentarii:

  1. Incredibil.. Sustinem sus si tare ca vrem in Europa, ne simtim jigniti cand suntem acuzati ca fiind o tara de lumea 3-a dar uite ca totusi in Romania oamenii inca mai traiesc in asemenea conditii..

    Foarte faine pozele. Colaborezi cu vreun ziar?

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pt vizita!......lucrez in presa scrisa din '90!

    RăspundețiȘtergere
  3. Suntem in secolul al XXI-lea... Nu pot sa cred ca inca exista, in tara noastra, oameni care traiesc in borte... Nu stii daca sa le plangi de mila, ori sa ii admiri pentru puterea lor de a supravietui...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu daca atazi mai locuiesc acolo, sper sa nu, dar in 2001 cand am facut fotografiile, tin minte ca imi spuneau cu un amar simt al proprietatii ca platesc si impozite pe grotele (=casele) lor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Extraordinare fotografiile!- spune-mi, te rog, unde se intampla, mai exact, toata aceasta poveste de viata..?
    Iti cer acordul sa te "agat" pe blogul meu...trebuie sa te vada/ admire si prietenii mei!

    RăspundețiȘtergere
  6. imi spui te rog in ce zona a tarii sunt facute pozele?, ai mai fost pe acolo recent? sunt curios ce s-o fi intamplat cu copii acestia , au trecut se pare ceva ani ma gandeam sa le trimti ceva dar nu stiu cui si unde....

    RăspundețiȘtergere
  7. Multam de vizita Mihaela! Fotografiile sunt facute la Ocna Sibiului. Initial grotele respective erau folosite drept cuptoare de olarit. In epoca de aur in ele au fost "repartizati" muncitorii de la o fabrica de cutite din zona! Dupa cum vezi saracii oameni s-au descurcat; au zidit intrarile si au transformat grotele in locuinte! Dupa '89 s-a ales praful de fabrica de cutite, s-a ales praful de baile termale de la Ocna Sibiului, ce mai... s-a ales praful de tot, inclusiv de "linistea" locuitorilor grotelor care nu au nici o sursa de venit si nici perspectiva gasirii unui loc de munca aproape de "casa".
    Asi fi onorat sa ma "agati" pe blogul tau!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multam de vizita Marian!
    Din pacate, de atunci cand am facut fotoreportajul, din 2001, nu am mai trecut pe la Ocna Sibiului, desi mi-am propus de nenumarate ori. Sper sa reusesc intr-un viitor apropiat. Sunt curios si eu sa vad ce s-o fi intamplat cu "oamenii grotelor"... dupa cum decurg lucrurile in romanica, mi-e greu sa cred ca s-a schimbat in bine situatia lor. Din pacate nu am nici o persoana de contact in zona respectiva, o sa caut sa iau legatura cu cineva din presa locala din Sibiu, poate obtin niste informatii si-ti promit ca te voi tine la curent!
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere