miercuri, 30 iulie 2008

ADA KALEH ... UNDE E ?!







Insula ADA KALEH a fost scufundata de PORTILE DE FIER!

http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/PROZA/Ada-Kaleh%20de%20ERP.htm

O parte din cimitirul turcesc si din zidurile cetatii de pe ADA KALEH au fost stramutate pe insula SIMIAN, o insula nevizitabila, pe care se afla doar un post de graniceri.

Atat a mai ramas din ADA KALEH!
Restul e istorie sub ape!

































































12 comentarii:

  1. E trist ceea ce ne spui, mai ales că citisem nu mai ştiu unde că autorităţile române împreună cu o firmă turcească, urmau să facă un complex turistic pe insula Şimian.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi bine daca s-ar concretiza un astfel de proiect, dar ma indoiesc; dupa cum vezi pe Simian totul e in paregina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tibby draga, ochiul scormonitor al aparatului tau fotografic mi-a trezit noi nostalgii prin aceste imagini inedite si mi-a reinviat un vis uitat in copilarie...
    Vacantele de vara le petreceam, parte din ele, la bunicii materni de la Galati si acolo se vorbea cu admiratie si incantare despre Ada Kaleh, chiar in casa unei matusi existau niste vederi sau carti postale scrise, de pe vremea cand locurile aceastea fascinante nu erau innecate sub apele Dunarii...
    Multumesc mult Tibby, mi-ai oferit fara sa stii, un frumos si emotionant cadou de ziua mea ! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. LA MULTI ANI! pescarusule...nu stiam ca a fost ziua ta...ma bucur ca, in necunostinta de cauza, am reusit sa-ti fac un cadou!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult pentru urari, profesionistule in imagini ! :)
    O leoaica nostalgica dupa vestigii pierdute si distruse ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Superbe imagini, bine (ca) te-am gasit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am scris si eu la un moment dat ca as fi vrut sa vizitez Ada-Kaleh, dar...
    Imaginile sunt foarte interesante, sunt inedite.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu asi fi vrut sa calc pe Ada-Kaleh...dar ce sa facem,...ast e, adica e sub ape, adica nu mai e,...asa ca ma consider norocos ca am ajuns pe insula Simian si am vazut ce a mai ramas din Ada-Kaleh...prea putin.

    RăspundețiȘtergere
  9. cate amintiri .... prin ani 75 se trecea pe insula cu vaporasul "vulcna bai" cu 4,50 de lei dus si antors, pe insula era un restaurant unde se putea manca un mic se bea o bere era ceva frumos .cu toate ca insula misuna de graniceri. ooo ce mai vremuri ..!!!de ce nu se introduce an circuitul turistic ??? avem o zona care am putea benaficia de ea sar face o groaza de bani ,locuri de munca cate nu sar misca

    RăspundețiȘtergere
  10. In anul 75 insula era deja sub ape, tori. A fost scufundata in 70 complet, dar lucrarile de stramutare a cetatii au inceput inca din 68

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca nu esti granicer, cum poti vizita insula Simian ? Poate intrebarea pare absurda, dar trebuie sa se poata cumva.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu am fost, nu sunt si nu o sa fiu niciodata granicer :)). Am inchiriat din port, din T. Severin, o salupa si fara nicio aprobare am ajuns pe Simian.

    RăspundețiȘtergere