joi, 15 ianuarie 2009

ERATANici nu stiu cum sa incep!
Vinerea trecuta (9 ian.2009) intr-un tabloid de mare tiraj din Romanica a aparut un articol despre experientele mele ca jurnalist in trecere prin Palestina. Cand l-am citit am fost chiar furios si de aceea mi-am infranat orice pornire de a lua imediat o atitudine. Acum dupa o saptamana de la aparitia articolului cu pricina sunt doar dezamagit. Nu mai are nici un rost sa va povestesc in ce conjunctura am acceptat propunerea colegei de la publicatia respectiva de a realiza articolul, pentru ca mi-asi amplifica dezamagirea. Tot din aceleasi motiv nu o sa fac o analiza a textului pentru a bifa ce e adevarat si ce nu. Ma rezum a va spune ca in 2004 am fost impreuna cu Liliana Petrus, colega mea de la revista Flacara, in teritoriile ocupate din Palestina, dar NU AM CALCAT IN VIATA MEA IN GAZA!!!...si mai trebuie sa precizez ca in articol mi se atribuie sub forma de citat afirmatii pe care nu le-am facut niciodata; cum ar fi de exemplu aceasta propozitie de-a dreptul hilara: "Am ajuns in Gaza din gresala."...va asigur ca nici Forrest Gump nu ar fi in stare sa ajunga in Gaza...din gresala!

6 comentarii:

 1. Tibby, inteleg ca ai fost de curand prezent cu tot cu ghete in zona de conflict din Fasia Gaza!
  Nu ne mai tine in suspans, fii mai darnic in explicatii si spune-ne cum se numeste ziarul in care a aparut informatia aceasta uluitoare!

  RăspundețiȘtergere
 2. Pescarusule m-ai vizitat in timp ce editam (haotic ca de obicei) postarea. Dupa ce o s-o revezi in forma definitiva o sa-ti dai seama de fapt ce vroiam sa spun.

  RăspundețiȘtergere
 3. Hmmm, urâtă poveste şi urât din partea unui ziarist să răstălmăcească cuvintele.

  RăspundețiȘtergere
 4. Acum am inteles, citind explicatiile tale ulterioare, marcate pe buna dreptate de revolta, mahnire si indispozitie.
  Am fost si eu in Israel, acum 14 ani si m-am apropiat extrem de mult de actuala zona de conflict, pe atunci mult mai lipsita de risc.
  Viata merge inainte Tibby, nu te impiedica de niste uscaturi iesite in cale, vor putrezi singure in propria zeama a desertaciunii si fatarniciei!
  Sincere salutari Simonei si intregii familii! :)

  RăspundețiȘtergere
 5. bre, nea tibi, nu stii cum e cu bizonii astia din presa? de exemplu, aia care a scris articolul probabil ca habar nu are ca la Ierusalim NU este aeroport...

  RăspundețiȘtergere