miercuri, 10 februarie 2010

PREDEALUL DIN RASNOV

Oricata imaginatie as avea, nu mi-a trecut niciodata prin cap ca saracia din Romania poate fi obiectiv turistic. Pana cand un prieten din Rasnov mi-a povestit, cu tristete, ca asta se intampla in orasul lui. Autocarele cu turisti straini opresc, din prima, in cartierul Predeal. Ca e tocmai la sosea. Si e pacat sa ratezi asa mandrete de comunitate primitiva. Cum n-ai sa vezi in toata Europa! Se fac fotografii cu localnici zdrentarosi, copii murdari, desculti si cu mana intinsa, cocioabe fara apa si curent electric, prestari servicii prin gunoaie. Strainii spun ca-i funny, nu se asteptau la asa senzatii tari! Alo, Ministerul de Finante, n-ati vrea sa punem si o taxa de intrare?














2 comentarii:

  1. M-am tot uitat pe fotografiile tale, si pe astea, si pe celelalte. M-am tot gindit ce as putea spune, dar mi se pare ca nu prea mai e nimic de adaugat... Doar ca, in ce ma priveste, de mult n-am mai simtit asa o tristete...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau ca te-am intristat!
    Parca mi-ai spus candva ca in toate fotografiile mele percepi ceva trist, ceva dramatic.
    Ai dreptate,... majoritatea realitatilor care ma fac sa ridic aparatul la ochi sunt triste. Cred ca trebuie aratate realitatile astea nu pentru a ne victimiza si a ne da cu firma-n cap spre deliciul occidentalilor; pentru a le semnala ca probleme si pentru a incerca sa urnim ceva in rezolvarea lor.

    RăspundețiȘtergere