vineri, 16 noiembrie 2012

FACATURI


PE PLAIURI MIORITICE  DUPA 22 DE ANI DE LA OXIDAREA EPOCII DE AUR S-A INSTALAT INCET, DAR SIGUR EPOCA FACATURILOR:

-   CONSUMAM  E-uri  (autohtone, dar mai ales de import) ASCUNSE IN SPATELE UNOR ETICHETE FARDATE STRIDENT SI MINCINOASE.

-   TV-urile SUNT PLINE DE TELENOVELE SIROPOASE. DE SENZATIONAL IEFTIN INVENTAT, SAU IN CEL MAI BUN CAZ PROVOCAT. DE STERILE DEZBATERI, UNELE MODERATE DE GRADATI “IN REZERVA”, DE ANALISTI  CARE ISI SCUIPA ZEAMA DE CREIER IN DIFERITELE CULORI ALE PARTIDELOR POLITICE PE CARE LE “SIMPATIZEAZA”.

-   CLASA POLITICA…HA!…E CEA MAI PERFECTA FACATURA FIIND INEXISTENTA IN PLAN REAL; STANGA-I LA DREAPTA, DREAPTA-I LA  CENTRU…, SAU LA STANGA, DUPA CUM LI SE SCOALA DRAGALASILOR DE OPORTUNISTI CARE AU PRETENTIA DE A FI OAMENI POLITICI SI CARE NU FAC ALTCEVA DECAT POLITICA PROPRIILOR ORGOLII …, BINEINTELES PE SPATELE NOSTRU AL MIORITICILOR. DE FAPT NU EXISTA STANGA SI DREAPTA PENTRU DRAGALASII ASTIA; EXISTA DOAR SUS SI JOS!

Ods.: marinarul sigur e DOCTORE in politica orgoliilor, dar nu recunoaste din  modestie; mai nasol e ca ai sai opozanti sa-au apucat sa-l plagieze! 

ASI PUTEA SA CONTINUI LISTA FACATURILOR DE CARE NE LOVIM ZILNIC, DAR CU SIGURANTA NU ASI ADUCE INFORMATII NOI.

IN ULTIMA PERIOADA, PE PLAN PROFESIONAL,  SUNT PUS TOT MAI DES IN FATA UNOR  SITUATII NEDORITE; SI ANUME  DE A ILUSTRA ARTICOLELE UNOR COLEGI  JURNALISTI (STIMABILI, DE ALTFEL) CARE AU UITAT CA INFORMATIA  PURA SE OBTINE PE TEREN, CARE AU DEVENIT NISTE ZIARISTI DE BIROU, NETUL REPREZENTAND SINGURUL SPATIU IN CARE ISI FAC DOCUMENTARILE. 
DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE IN URMA UNOR ASTFEL DE DOCUMENTARI  NEDUBLATE DE CONTACTE DIRECTE CU REALITATEA  NU REZULTA DECAT NISTE FACATURI DE ARTICOLE, NECONVINGATOARE, LIPSITE DE PERCEPTII PERTINENTE FATA DE SUBIECTUL ALES. 
AICI INTERVINE PROBLEMA FOTOREPORTERULUI SAU A EDITORULUI FOTO, DECI PROBLEMA MEA! 
ASTFEL DE FACATURI, CARE  AU CONTACT CU REALITATEA DOAR INDIRECT PRIN FILTRELE NU TOTDEAUNA SINCERE ALE NETULUI NU POT FI ILUSTRATE DECAT CU NISTE FOTO-FURACIUNI TOT DE PE NET, SAU CU NISTE FOTO-FACATURI. 
BINE,… BINE, O SA SPUNETI, DAR PENTRU ASTA S-AU INVENTAT AGENTIILE-FOTO, SI BANCILE DE STOCK-FOTO, UNDE GASESTI ORICE ILUSTRATIE DORESTI! 
DIN PACATE, VA GARANTEZ CA NU ESRTE CHIAR ASA: DACA PENTRU UN ARTICOL, SA ZICEM, DESPRE INSULA PASTELUI, SCRIS DE CINEVA CARE NU A CALCAT IN VIATA LUI PE ACOLO, POTI GASI O GRAMADA DE VARIANTE DE ILUSTRARE PE AGENTIILE-FOTO, SAU PE BANCILE DE STOCK-FOTO (ASTA CU, CONDITIA SA AI ABONAMENT/CREDITE), PENTRU SUBIECTE CUM AR FI “PORTALURI SPATIO-TEMPORALE”; NU VEI GASI NIMIC! 
ZIARISTUL DE BIROU IN COMODITATEA LUI, NEFIINT IMPIEDICAT DE ANUMITE BARIERE DE CARE UNEORI TE LOVESTI FARA SA VREI IN LUMEA REALA, ARE TENDINTA DE A ABORDA PRIN INTERMEDIUL NETULUI TEME CAT MAI TRASNITE, CREZAND CA GRADUL DE INEDIT ESTE SUFICIENT PENTRU SUCCESUL ARTICOLULUI. SE LIMITEAZA LA A SINTETIZA DATELE GASITE PE NET , SI ASA, CA SA RUPA GURA TARGULUI, MAI CITEAZA (TOT DE PE NET) DINTR-O DECLARATIE A UNEI PERSOANE AUTORIZATE. 
BUN,… NU ZIC CA ASEMENEA SINTEZE SUNT LIPSITE DE VALOARE,… UNELE CHIAR AU NUANTE/TONURI STIINTIFICE …,DAR  NICIDECUM JURNALISTICE. DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE SEAMANA MAI MULT CU ANUMITE PASAJE DIN TEZELE DE DOCTORAT BAZATE PE PLAGIAT (CA TOT SUNT ACUM LA MODA “DOCTOOORII”), DECAT CU NISTE ARTICOLE DE PRESA! 

VA EXEMPLIFIC CHINURILE MELE (=fotoreporter obisnuit sa decupez in realitati ce mi se desfasoara in fata obiectivului) CU O FOTO-FACATURA PE CARE AM FOST NEVOIT S-O FAC PENTRU ILUSTRATEA UNUI ARTICOL AVAND CA TEMA TELEPORTAREA:=


+


+
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu