miercuri, 1 iulie 2009

PLATFORME PETROLIERE IN MAREA NEAGRA'







































































10 comentarii:

  1. Grea viaţă, să trăieşti o bună parte din zile pe o platformă de oţel.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este extraordinar cum ai reusit sa imbini naturalul si artificialul, sa te apropii mai mult de unul sau de celalalt. In primele doua fotografii, platforma pare sa fie intr-o mare de petrol, in ultimele oamenii par insingurati si tristi, extrem de asemanatori cu platforma aceea, ca intr-un mariaj indelungat in care sotii incep sa semene ca doi frati... Tot fotoreportajul imi aminteste mult de descrierea cimitirului Ana-Beit din cartea lui Aitmatov, "O zi mai lunga decit veacul". Si aici ziua pare mai lunga decit timpul insusi.
    Ce ma surprinde de fiecare data la fotoreportajele tale este o tristete a oamenilor care transforma ceea ce ating, pentru ca de cele mai multe ori oamenii pe care-i arati seamana cu niste alchimisti. Cred ca tristetea aceasta este ca un element constant, care m-ar face sa-ti recunosc fotoreportajele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersic Cristina! Analiza ta m-a surprins placut; si asta nu pentru ca are o tenta laudativa! Ai definit o amprenta a modului in care selectez si abordez anumite tematici, pe care eu nu o constientizam intru totul! Fotografia de reportaj, fotografia puternica, nu neaparat frumoasa in perceptia general acceptata, nu este altceva decat un decupaj din realitate, iar realitatea este de multe ori trista!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca sintem atit de mult intorsi spre noi insine (dar nu in interiorul nostru), incit pierdem sensul real al lumii. "Fotografia puternica", nedirijata de criterii estetice care limiteaza realitatea, poate intr-adevar sa decupeze acele piese din realitate si sa le recompuna intr-un puzzle in care imaginea este realitatea-continut, nu realitatea-forma pe care o vedem in mod obisnuit. Daca o fotografie reuseste sa "deconspire" "sensul ascuns al lucrurilor", atunci cred ca si-a atins scopul. Pentru ca o fotografie puternica nu copiaza si nu deformeaza realitatea, ci ii descopera sensul. Fara sa te laud, mi se pare ca fotografiile tale chiar fac asta. Poate tocmai de asta exista in fotoreportajele tale un fel de fir rosu, de constanta; cred ca este de fapt exact sensul ascuns al realitatii al carui sens il pierdem in privirea obisnuita.

    RăspundețiȘtergere
  5. as dori si eu sa aflu cateva firme de platforme din lume , im doresc sa lucrez pe o platforma si nu stiu cum sa fac cu cine sa vb sa ma indrume , pana acum am lucrat 20 de ani pe vapoare ca fiter si as vrea sa incerc si pe platforme ma poti ajuta

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate nu prea am informatii despre firmele specializate in domeniu. Te sfatuiesc sa cauti pe net; am cunoscut un medic roman care lucra o platforma petroliera si mi-a povestit ca a sapat ceva pe net pana sa ajunga acolo.

    RăspundețiȘtergere
  7. platforma aceasta este in romania???

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut Tibby,ma agat si eu de fiecare firicel de speranta sa nu mi-o iei in nume de rau.De meserie sunt sofer dar nu prea mai am ce cara si din intamplare am si calificare de sondor am lucrat 4ani ca sondor la interventie,crezi ca as putea ajunge si eu pe vreo platforma , i-mi doresc lucrul acesta dar nu stiu la cine sa deschid usa .Am 39 ani si doi copi care se maresc. teleanuv@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, din pacate nu cred ca te pot ajuta cu informatii pertinente; eu am facut fotoreportajul asta in 1999 si de atunci cu siguranta s-au schimbat multe. Daca spui ca ai experienta in domeniu, sunt convins ca ai sanse sa ajungi sa lucrezi pe o platforma petroliera, trebuie doar sa te interesezi unde trebuie sa aplici ... si sa perseverezi, sa nu te demoralizezi in cazul in care un prim raspuns nu ar fi favorabil. Multa bafta!!!

      Ștergere