Pare sa arate foarte bine cu noua conceptie grafica. :) Avem acasa, la tara, mormane de Flacara si Lumea, tata era mare fan si le-a pastrat ca pe sfintele moaste de pe vremea studentiei lui. O sa-i fac o surpriza si o sa-i cumpar ultimul numar, sa vada si el ca se mai schimba lucrurile. :p
Revista Flacara a rezistat in timp; cred ca este cea mai veche publicatie de pe piata romaneasca. Initial a fost conceputaca (in 1911 de catre liberalul Constantin Banu) ca revista Literara-Artistica-Sociala militand pentru unirea Transilvaniei cu Romania. Comunistilor, se pare, le-a placut titlul si in loc s-o mazileasca (asa cum au facut cu mai toate publicatiile postbelice/interbelice), au nationalizato. In perioada '71-'85 redactor sef a fost Adrian Paunescu ("slavit sa-i fie numele!"), care a inventat Cenaclul Flacara, singura portita de refulare pentru tinerii vremii. Dupa '90 revista a fost privatizata si preluata de scriitorul George Arion, reusind pana astazi sa nu se inregimenteze politico-economic.
Am vazut coperta asta din '72 si am recunoscut-o imediat pentru ca de sarbatori aveam nebunia, cind eram mai mici, sa luam toata colectia lu' tata si sa o organizam pe sarbatori, sa vedem cum sarbatoreau oamenii in ani diferiti. Tata, un mare impatimit al lecturii si al cartilor bune de pe vremea cind nu se gaseau, a pastrat toata colectia asta tocmai pentru ca nu era foarte politizata pe vremea aia, isi platea tributul de 1-2 pagini cu vizitele to'arasului si in rest isi vedea de treaba. Si pentru ca revistele astea au fost printre primele care ne-au introdus in citit (unele sint pline de mizgaleli de copil care nu stie sa citeasca, dar vrea sa priceapa si el ceva), s-au transformat in timp intr-un fel de memorie si mostenire de familie. :) La multi ani!!!
Pare sa arate foarte bine cu noua conceptie grafica. :) Avem acasa, la tara, mormane de Flacara si Lumea, tata era mare fan si le-a pastrat ca pe sfintele moaste de pe vremea studentiei lui. O sa-i fac o surpriza si o sa-i cumpar ultimul numar, sa vada si el ca se mai schimba lucrurile. :p
RăspundețiȘtergereRevista Flacara a rezistat in timp; cred ca este cea mai veche publicatie de pe piata romaneasca.
RăspundețiȘtergereInitial a fost conceputaca (in 1911 de catre liberalul Constantin Banu) ca revista Literara-Artistica-Sociala militand pentru unirea Transilvaniei cu Romania.
Comunistilor, se pare, le-a placut titlul si in loc s-o mazileasca (asa cum au facut cu mai toate publicatiile postbelice/interbelice), au nationalizato.
In perioada '71-'85 redactor sef a fost Adrian Paunescu ("slavit sa-i fie numele!"), care a inventat Cenaclul Flacara, singura portita de refulare pentru tinerii vremii.
Dupa '90 revista a fost privatizata si preluata de scriitorul George Arion, reusind pana astazi sa nu se inregimenteze politico-economic.
Am vazut coperta asta din '72 si am recunoscut-o imediat pentru ca de sarbatori aveam nebunia, cind eram mai mici, sa luam toata colectia lu' tata si sa o organizam pe sarbatori, sa vedem cum sarbatoreau oamenii in ani diferiti. Tata, un mare impatimit al lecturii si al cartilor bune de pe vremea cind nu se gaseau, a pastrat toata colectia asta tocmai pentru ca nu era foarte politizata pe vremea aia, isi platea tributul de 1-2 pagini cu vizitele to'arasului si in rest isi vedea de treaba.
RăspundețiȘtergereSi pentru ca revistele astea au fost printre primele care ne-au introdus in citit (unele sint pline de mizgaleli de copil care nu stie sa citeasca, dar vrea sa priceapa si el ceva), s-au transformat in timp intr-un fel de memorie si mostenire de familie. :)
La multi ani!!!
Sertarul asta al memoriei in care sunt dosite parfumurile copilariei ma bucura de fiecare data cand ma intersectez cu ceva/cineva care mi-l deschide.
RăspundețiȘtergereDa, si eu profit de orice ocazie ca sa-mi amintesc si sa povestesc deespre copilaria mea de la tara, mai ales ca am si defectul multei vorbiri. :D
RăspundețiȘtergerestie cineva cine a fost redactorul sef al revistei flacara(1953)?
RăspundețiȘtergere